HAKKIMIZDA
Güliz Aksoy Eğitim ve Danışmanlık, kurumlara, markalarına ve bireylere ölçülebilir çözümler üretmek, yetkinliklerine ve gelişmelerine katkı sağlamak; özellikle markalar için pazarlama, strateji, iletişim, dijital pazarlama ve sosyal medya alanlarında danışmanlık sağlamak üzere oluşturulmuş bir ekosistemdir.
Bu doğrultuda, bilgi ve tecrübelerini gerek eğitimler ve gerekse danışmanlık hizmetlerini, her kurumun ihtiyacının belirlenmesi ve ihtiyaca uygun özel olarak tasarlanan projeleri ile birleştirerek, günümüz rekabet dünyasında avantaj haline dönüştürerek kullanmanızı sağlar.
Eğitmen ve danışmanlarımızın her biri kendi alanlarında deneyimli ve derin bilgi birikimine sahip; daha eğitimli, daha başarılı, daha üretken, daha mutlu ve daha çok okuyan “profesyonel” bir ülke için çalışmak üzere bir araya gelen profesyonellerden oluşmaktadır.
KADROMUZ
Güliz Aksoy
"Kurumsal Ormanda Başarı Kuralları", "Reklam", "Dijital İletişim", "Sosyal Medya Stratejileri ve İlkeleri", "Marka Tanıtım Stratejisi / Reklamcılık" ve "Pazarlama İletişimi İlkeleri" alanlarında danışmanlık ve eğitim programları yöneten Güliz Aksoy, interaktif tartışmalar ve rehberli grup proje çalışmaları ile birlikte resmi dersleri de kapsayan öğretim ve sertifika programlarını yönetir.
Güliz Aksoy Eğitim ve Danışmanlığın kurucusu ve yöneticisi olan Aksoy telekomünikasyon, otomotiv, dondurma, şekerleme, alkolsüz içecekler, kişisel bakım ve yumuşak doku hijyen ürünleri gibi önde gelen küresel ve yerel markaların 22 yıl profesyonel pazarlama iletişimi ve reklam faaliyetleri yöneticiliklerinde bulundu .
Güliz Aksoy markaların özellikle “hikâye oluşturma ve anlatma” süreçlerinde ciddi çalışmalara imza atmasının yanı sıra günümüz tüketicilerinin yaşam tarzları ve motivasyonları konularında, farklılaşmış ve kalıcı markalar yaratmak üzere, kurum profesyonellerine destek olabilecek bir “bilgi ekosistemi” oluşturulmasının mimarisi üzerinde de çalışıyor.
Aksoy ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Sosyal Medya Akademisi Program Koordinatörlüğü, Galatasaray Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Yeni Medya Sertifika programı program koordinatörlüğü ve Haliç Üniversitesi İletişim Eğitimleri program koordinatörlüğü Way Turkey Kuluçka Merkezi Pazarlama Mentorluğu görevlerini de yerine getirir.
Demir Çilingir
İzmir Amerikan Lisesi’ni takiben Yıldız Teknik Üniversitesi’nde makina mühendisliği eğitimi aldı. 2000 – 2002 yılları arasında bir dotcom start-up’ta proje ve teknoloji geliştirme ekibini yöneten Çilingir, MBA derecesini Koç Üniversitesi ve International University of Japan’de edindi.
2005’te M.A.R.K.A.’ya katılan Çilingir, M.A.R.K.A.’dan ayrıldığı 2008’e kadar Strateji Grup Direktörü olarak Vestel, Audi, Carlsberg, Yataş gibi farklı sektörlerden birçok yerli ve yabancı markaya hizmet verdi. 2008’de M.A.R.K.A.’daki görevinden ayrılarak yönetici ortak olarak Alafortanfoni’yi kuran Çilingir halen pazarlama dalında doktora tezi üzerinde çalışıyor.
Ercüment Büyükşener
2002 yılında PCWORLD Dergisinde Web Designer ve Teknoloji Editörü olarak görev alan Büyükşener, 2003 yılında tamamen internet üzerinde konumlandırdığı “Hayal Akademisi” yeni nesil iletişim hizmetleri markasını hayata geçirdi. 2005 yılına kadar sektöründe öncü firmalara dijital projeler hazırladı ve dijital iletişim danışmanlığını yürüttü.
İnternet girişimciliğine 2006 yılında başlayan Büyükşener, SONY markasında bağımsız olarak oluşturduğu Kulüp VAIO Türkiye markasını, 2007 yılında SONY Avrupa’ya kabul ettirerek, projesiyle 21 ülkeye örnek gösterildi. Bu uluslararası görevi dışında, dijital iletişim alanında PR, reklam ajanslarına ve markalara kendi şirketi üzerinden “sosyal medya ve iletişim danışmanlığı” hizmeti veriyor.
Akademik alanda ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Programına bağlı olarak “Sosyal Medya ve Dijital İletişim” derslerini öğretim görevlisi unvanıyla 2011 yılından bu yana, 2010 yılından bu yana ise KHAS Üniversitesi Sosyal Medya Akademisi programında eğitim vermeye devam ediyor.
Özgür Karaçak
1979 İzmir doğumlu olan Özgür Karaçak, Türk Koleji’ni bitirdikten sonra üniversite için İstanbul’a geldi. 1997 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen ulusal ve uluslararası ajanslarında yazarlıktan kreatif direktörlüğe kadar birçok pozisyonda görev aldıktan sonra 2006 yılında SesliHarfler Dijital Reklam Ajansı’nı ve buna ek olarak 2012 yılında ise Reach&Touch Experiental Marketing Ajansı’nı kurdu.
Halen her iki şirkette yönetici ortak ve kreatif direktör olarak çalışmalarına devam eden Özgür Karaçak 2004 yılından bu yana Bahçeşehir Üniversitesi Reklamcılık Bölümünde “Web Advertising”, “Advertising Production” ve “Digital Ad Design” derslerini vermektedir. Çeşitli ulusal ve uluslararası sektör yarışmalarında jüri üyeliği de yapmış olan ve çeşitli makaleleri yayınlanan Karaçak evli ve bir çocuk babasıdır.
Ali Haydar Ünsal
Alternatif dağıtım kanalları, CRM, e-business development, digital marketing, sosyal medya ve IT management konularında yaklaşık 17 yıldır çalışmalarını devam ettiriyor. Kariyerinin ilk dokuz yılını TEB ve Finansbank'ta başta internet bankacılığı ve çağrı merkezi uygulamaları olmak üzere önemli alternatif dağıtım kanallarının kurulum ve yönetim süreçlerini yöneterek geçirdi.
Türkiye'nin ilk venture capital ve angel investor şirketi olan E-mbrio'da iş geliştirme müdürü olarak birçok yenilikçi internet projesinin hayata geçmesini sağladı.
Turkcell ve Digiturk'un sosyal medya operasyonlarını kurdu ve yönetti. Yaklaşık beş yıldır özel bir vakıf üniversitesinin Sosyal Medya Uzmanlığı programında CRM, Social CRM ve Monitoring derslerini vermekte olup çalışmalarını Türkiye'nin en büyük teknoloji üreticilerinden biri olan Casper'da İş ve Sistem Geliştirme Direktörü olarak devam ettiriyor.
Özgür Akman
1984 İzmir doğumlu olan Akman, çocukluğumdan beri hayal ettiği yer olan ODTÜ’ye gelir ancak hayal ettiği bölüm yerine, Maden Mühendisliği bölümünden mezun olur.
Birinci sınıftayken en iyi bildiği şeyi, web sitesi yapmaya başlar. Türkiye’nin en büyük medikal holdinglerinden birinde freelance olarak web tasarımı işleriyle uğraşır. Ardından SoftCom360 isimli bir Dijital Algı Yönetimi ajansı kurar ve
Türkiye’nin en büyük markalarına dijital iletişimlerinde destek verir. Şimdi ise sahibi olduğu Brandwolf isimli dijital iletişim ve yapım ajansında firmalara destek olmaya devam ediyor. Günde yaklaşık 28 saat çalışan Akman’ın fotoğrafçılığa inanılmaz bir merakı var. Ayrıca iyi bir CMAS dalgıcı ve amatör bir denizcidir.
Uğur Tuncel
1982 yılında Aydın’da dünyaya geldi. Işık Üniversitesinde MBA yaptı ve profesyonel iş hayatına Shubuo/Turkcell’de başladı. ResimMelodi ve ÇalarkenDinlet gibi eğlence servislerinin servis yöneticiliğini yaptıktan son Türkiye’nin ilk dijital müzik projesine katkıda bulunmak için Doğan Grubu’na transfer oldu.
İlk bireysel girişimi olan Türkiye’nin ilk sosyal müzik network’ü Musicopat.com’u kuran Tuncel ardından iki aylık bir süre içinde 170.000 üye sayısına ulaşan siteyi yatırımcısına devrederek Aralık 2007’de Cohous firmasını kurdu. Mobil oyun ve mobil uygulama alanlarında faaliyetlerini yürüten şirketin kurucu ortağıdır. 13 yıllık sektör deneyiminin yanı sıra InfoMag Dergisinin yapmış olduğu Dijital Türkler2011 yazısında kapakta yer aldı. 3 sene üst üste Fortune Dergisinin yayınlamış olduğu 40 yaş altı 40 Türkiye iş dünyasının genç yıldızları adlı yazıda radardakiler bölümünde yer aldı. Halen Dijitalkoçunuz isimli şirketin kurucusu ve yöneticisi olarak hayatına devam ediyor
Volkan Uçmak
44 yaşında, iki çocuk babası, profesyonel olarak “tasarım” ve “dijital” kelimeleri kullanılmadan betimlenemeyecek olan Uçmak, meslek hayatına maddi anlamda pek de profesyonel olmayan Amiga Dergisi, Asparagaz, Malez, Ftuff gibi adını tekrarlamaktan hep mutluluk duyduğu projelerle başladı.
Yazılımcı olarak başlayan kariyeri, reklam sektöründe “sanat yönetmeni” olarak uzun yıllar devam etti. Değişik sektörlerden Türkiye’nin en büyük şirketleriyle en büyük dijital projelerinde, uluslararası şirketlerin uluslararası projelerinde yer alan Uçmak, son 10 yıldır yönetici/danışman rolüm ağır bassa da elini sektörün üzerinden hiç çekmedi.Sıfır sermayeyle kurduğu Efabrika’yı, kısa sayılabilecek bir sürede sadece büyük işlerde
çalışan, Türkiye’nin en güçlü ajanslarından biri haline getirdi. Ekim 2013 tarihinden , itibaren de kurucusu olduğu ajanstan ayrılarak içinde dijital geçen her projede , danışman ve eğitmen olarak bilgilerini sektör ile paylaşmaya devam ediyor.
Yelda Aktuna
1976’da Ankara’da doğdu. Galatasaray Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdi.
2000’de Güzel Sanatlar Saatchi & Saatchi’de iş hayatına atıldı. Burada sırasıyla Stratejik Planlamacı, Stratejik Planlama Direktörü, Stratejik Planlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür pozisyonlarında bulundu, onlarca marka için yüzlerce kampanyada görev aldı, ajansının strateji konusunda yetkinlik ile tanınmasını sağladı.
2014’te ajans hayatına veda ederek yeni arayışlara girdi ve araştırma sektörünün parlayan yıldızı FutureBright’ın Genel Müdürü oldu. Burada geçirdiği süre boyunca birçok marka için araştırma ve konumlama projeleri yürüttü.
Kasım 2015’te sektöre yeni bir soluk getirme amacıyla Ronin’i kurdu.2004’ten beri reklam ve marka ile ilgili eğitim ve seminerler veriyor. Halen Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde Stratejik Planlama dersi hocası.
Evli, bir karakedi sahibi.
Sunay Şener
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, yüksek lisansını Aydın Üniversitesi'nde E-Ticaret ve Yasal Problemleri üzerine yaptı.
Uzun yıllar kurumsal şirketlerde B2B, B2C ve İş Geliştirme operasyonlarında çalıştıktan sonra 2012 yılında Pordiva Mobil Yazılım şirketinde kurucu ortak olarak göreve başladı. Bu süre zarfında Dove, Omo&Yumoş, Turkcell, Aksigorta, Unilever, LcWaikiki, Acunn gibi birçok büyük markanın mobil strateji ve mobil uygulama süreçlerini yönetti.
Kısa bir dönem Utopic Farm ajansı mobil operasyon direktörlük görevini yaptıktan sonra, Mobilkoloni adında kurduğu danışmanlık firması ile markalara mobil pazarlama ve mobil strateji konularında danışmanlık vermeye devam etmekte.
Üniversite ve kurum içi eğitim programlarında mobil pazarlama eğitmenliği yanında giyilebilir teknolojiler ve nesnelerin interneti üzerine çalışmaları çerçevesinde Kadir Has Üniversitesi içinde iOT Akademi'yi kurmuş ve program direktörü olarak devam etmekte. Son dönemde kendi girişimi olan EkMob (Ekip Mobil) saha operasyonlarını yönetmek amacı ile çıkarttığı mobil uygulaması üzerine çalışmalarına devam ediyor.
Ömer Keçik
Ece Bora
1980 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Ömer Keçik dijital reklamcılığın konuşulmaya yeni yeni başladığı yıllardan bu yana sektörün içindedir.
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Reklam Halkla İlişkiler Bölümü’ndeki lisans eğitiminin verdiği bakış açısını Bahçeşehir Ünversitesi Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisansı ile genişleten Keçik, Buzz Interaction, Bona Dijital ve Gri Creative gibi önde gelen dijital ajanslarda dijital stratejist ve dijital strateji direktörü, Mediashakers gibi uluslararası reklamağlarının Türkiye danışmanı olarak çalışmaktadır. Halen ortağı olduğu Kogital Digital Ad Agency’de bilgi ve birikimini müşterilerinin başarısı için kullanmaktadır.
Ağırlıklı olarak "İtibar Yönetimi", “Kurum İçi İletişim”, "Dijital Medya ve İçerik Yönetimi", konularında eğitim ve danışmanlık veren Ece Bora, Kontra İletişim’i 2010 yılında kurdu.
Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Galatasaray Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde çeşitli iletişim programlarının koordinatörlüğü yürüten Ece Bora bu yine bu programlar dahilinde çeşitli ders ve atölyelerin gerçekleştirilmesini de üstlenir.
Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra iletişim sektöründe geçirdiği 20 yıl içinde çeşitli dergilerde muhabirlik ve editörlük yapan Ece Bora, 2008-2014 yılları arasında halkla ilişkiler alanında finans, enerji, perakende ve turizm sektörleri başta olmak üzere büyük yerel ve küresel markaların iletişim danışmanlığı ve medya ilişkileri yönetimini üstlendi.
Halen ulusal ve uluslararası markaların kurumsal metinleri, web sitesi içerikleri ve kurumsal film senaryoları gibi özel içeriklerini üretmeye de devam eden Ece Bora, son dönemde dijital kuşaklarla ilgili çalışmalarını artırırken STK ve özel sektör yöneticileri ile bire bir danışmanlıklarına da devam ediyor. Bora aynı zamanda Way Turkey Kuluçka Merkezi’nde start up’lara mentorluk ve danışmanlık da veriyor.