top of page
  • Yazarın fotoğrafıGüliz Aksoy

Yeni Nesil Pazarlama Mı?

Gelişen ve evrimleşen dünyamızda duyduğumuz bir sürü kelime var. Bunlardan bazıları inovasyon, dijital dönüşüm, markalaşma, içerik yönetimi ve yeni nesil yetkinlikler.


Tüm bu kelimeler aslında gelişen ve değişen insanlığın yaşamındaki yeni olguları, yeni iş ve yaşam biçimlerini ve her şeyden önemlisi değişen tüketiciyi yani beni, sizi, bizi içine alıyor.

Her şey değişse de, yenilense de özünde hepimizin insan olduğunu unutmamak gerek. Dönüp dolaşıp geleceğimiz yer yine aynı. Bireye dokunabilmek.


Ama aklımızda tutmamız gereken en önemli şey bu yeni teknoloji ile gelişen tüketicinin pazarlama ve marka dünyası içinde algı düzeyinin ciddi oranda düşmüş olmasıdır. Zira mevcut ve gelişen teknoloji uyaran sayısını ciddi oranda arttırmıştır.


İşte bu bilgi ve veri denizi içinde doğru bireylere ulaşabilmenin yolu artık tüketicinize eskisinden daha fazla olumlu deneyim yaşatmaktan geçmektedir.


Tüketici artık dijital çağın yeni canavarı. Eskinden kat be kat daha güçlü ve marka, ürün, servis ya da hizmetlere daha az sadık.


Dijital devrim içinde değil dijital bir evrim içinde yaşamını sürdüren yeni ‘HomoZapiens’ler artık sadece mali olarak değil duygusal olarak da tüketmeye ve tüketilmeye alışkınlar.


Bu karmaşık süreç içinde artık en iyi hikâyeyi anlatan ve en iyi deneyimi tasarlayan ürün ve servisler hayatta kalacaklar işte burada devreye yeni nesil pazarlama araçları ve içerikleri devreye giriyor.


Oyun artık daha hızlı. Peki bu oyunun kazananı kim olacak?


Kurallarının ve sınırlarının belli olmadığı bir oyunu kazanmak pek de mümkün değil ancak birler ve sıfırlardan oluşan bu dünyada ayakta kalacakların şimdilik tek şansı tüketicisine DM’den yürümektir.


Yeni nesil pazarlama artık reklam değil ilişki ve deneyim yönetimidir. Bunun bilincine varan ve dijital dönüşüm odağında her zaman insanı bulunduran her marka, hizmet ya da ürün hayatta kalabilecektir.


Evrimin bize öğrettiği güçlü olan türün değil adapte olabilen türün hayatta kalabildiğidir. Dijital Evrim içinde de kesin olan tek kural budur. Ancak ve ancak adapte olabilen, çevik ve odağından insanı kaçırmayanlar kazanan tarafta olacaklardır.

17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page